Het drukwerkproces

Het hele drukwerkproces bestaat uit een aantal variabelen, die om keuzes vragen. Elke keuze heeft invloed op het eindresultaat en hoe de ontvanger jouw drukwerk zal beoordelen. Zo kun je aan het begin van het proces al kiezen tussen een gestreken en een ongestreken papiersoort. Dit is van belang, omdat afbeeldingen en aan het eind het drukgerede bestand de juiste profilering hebben, afgestemd op de papierkeuze.

In het proces van drukken zijn dit variabelen waar je een keuze in moet maken:

– Wat wil ik bereiken met mijn visitekaart/flyer/brochure?

– Welk Formaat

– Papierkeuze

– Welke Oplage

– Ga ik voor Offset (traditionele manier van drukken) of digitaal printen?

– Wat zet ik erop qua beeld en tekst?

– Hoe groot moet beeldbestand zijn voor print?

– Hoeveel marge moet ik aanhouden aan de randen (snijrand)?

– Hoe wil ik de vormgeving?

– Welke manier van binden kies ik?

– Hoe maak ik mijn bestand drukklaar?

– In welk bestandstype lever ik mijn flyer aan bij de drukker?

– Komen de digitale kleuren uit mijn huisstijl net zo over in print (ISO-colormanagement)?

Kennis van het drukproces

Aangezien er zo veel variabelen meespelen om kwalitatief en professioneel drukwerk te leveren, is het lastig om het zelf te doen. Zeker als je geen ervaring hebt in de wereld van drukwerk. Belangrijk is wel dat je grafisch geschoolde mensen benadert, die weten waar ze over praten. YourPress bestaat uit vakidoten, die meer dan 25 jaar ervaring hebben in de grafische industrie . Zij weten als geen ander hoe het drukproces verloopt.

Kijk ook eens op onze drukwerkpagina.

Het drukproces in voll gang